Med previjanjem je najboljše, če imate eno roko vedno na otroku

0
449

Previjanje sodi v redno dnevno rutino. Nevarnosti, ki prežijo med previjanjem, se mnogi ne zavedajo. Padec iz previjalne mize je eden od najpogostejših vzrokov hudih nesreč v prvem letu in lahko povzroči poškodbe lobanje in možganov. Izogibajte se nastavkov za previjanje, ki se pritrdijo na kad ali otroško posteljico, saj niso dovolj stabilni. Kar je sicer praktično, povečuje pa tveganje za nesreče.

previjanje_otroka

Pogosto se nesreča zgodi v delčku sekunde. Zazvoni telefon, starejši otrok se je udaril in vi tečete reševat situacijo ter dojenčka za nekaj trenutkov spustite izpred oči. V prvih mesecih življenja se otrok hitro razvija. Nenadoma lahko dela takšne premike, za katere ste mislili, da jih še ni sposoben narediti. Zato se med previjanjem ne oddaljujte od previjalne mize in imejte eno roko večinoma na otroku. Prav zato je pomembno, da si vse potrebne pripomočke za previjanje ter oblačila pripravite že prej.

Za preprečitev padcev mora biti previjalna miza zaobljene vogale in stranske obrobe. Strokovnjaki svetujejo, da previjalno mizo postavite v kot sobe. Poleg tega bodite pozorni na varno razdaljo od kablov in vtičnic, kot tudi zaves in oken. Dejansko je najvarnejša možnost previjanje otroka na tleh, je pa to precej nepraktično in neudobno.

Vir: Urbia

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here