Masaža za dojenčka po mednarodnem programu IAIM

0
106
Masaza IAIM
Masaza IAIM

»Zakaj bi šla na masažo za dojenčka, saj bova obiskovala pedo …?«

Zato, ker tudi ni isto, ali gre nekdo k frizerju ali pa k pedikerki. To sta dve popolnoma različni stvari. In tudi pri masaži za dojenčka ne gre za telovadbo, ampak gre za več dimenzij povezovanja z dojenčkom, ki so dokazano še kako pomembne in vplivajo tako na dojenčka, mamo, očeta (oz. tistega, ki dojenčka masira), ter celotno družbo.

V čem pa se masaža za dojenčke po IAIM programu razlikuje od drugih masaž?

V tem, da gre pri tečaju za dojenčke v skupini (po programu IAIM) za uro do uro in pol sproščenega vzdušja, kjer se v začetku starš z otrokom sprosti in poveže, v nadaljevanju pa na otrokovo željo in po njegovem ritmu osvaja masažne prijeme, ki so nežni, sestavljeni iz elementov joge, refleksne masaže, švedske in indijske masaže. Pred vsako masažo dojenčka vprašamo za dovoljenje, masiramo gole dojenčke, naredimo jim gnezdo, da se počutijo varne. In čim vidimo, da je dojenčku neprijetno ali na kakršen koli način kaže znake, da potrebuje nekaj drugega, mu ugodimo, prekinemo masažo in mu ustrežemo. Potem lahko nadaljujemo, če mu je do tega, če ne, pa smo samo tam, spremljamo dogajanje in se ukvarjamo s svojim otrokom.

Med samim srečanjem je kratek odmor, ko so na voljo prigrizki in pijača.

Nato pa nadaljujemo s teoretičnim delom, ko inštruktorica na kratko predstavi, kaj je IAIM združenje, kdo je ustanoviteljica, katera so stanja budnosti pri dojenčku, kdaj dojenčka ne masiramo, predstavi reflekse pri dojenčku, ki so drugačni od znakov, ko dojenček ni več pripravljen na masažo …

Sledi ponovitev masažnih prijemov, vsakič znova se ponovi prijeme od prejšnjega srečanja. Na koncu se dojenčku zahvalimo za masažo.

Masaža poteka z dojenčkom, ne dojenčku.

Vsako srečanje se zaključi z diskusijo staršev, inštruktorica vodi pogovor, vsebino pa velikokrat dopolnijo starši sami. Večinoma se razvije prav prijeten pogovor. Nekateri dojenčki vmes celo zadremajo.

Med potekom srečanj ni omejitev. Lahko se vam utrne solza sreče ali nemoči, vse, kar se dogaja, ostane med štirimi stenami in je intimno.

Ne bo vam žal, če boste sebi in svojemu otroku namenili to darilo. Masaža po programu IAIM je namreč doživljenjska, vesel je bo starejši otrok, partner ali dedek/babica!

Nov termin: 19. april (SvetOtroci)

Lea Štrukelj Jeromen, uni. prof. šp. vzg., vzgojiteljica, certificirana inštruktorica masaže za dojenčke IAIM, poporodna dula

DELI

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here