Masaža rok

0
748
Masaža rok
Masaža rok

Masaža doječnkovih rok blagodejno vpliva nanj. Z rahlim božanjem gremo čez ramena, potem na podlakti. Vedno masiramo samo eno roko hkrati in prilagajamo gibe tako, da je doječnku prijetno.

Masaža dojenčka predvsem krepi vez med vami in vašim otrokom. Otrokovo telo dobro spoznate in mu nudite fizično bližino in naklonjenost. Otroku pomaga, da se zaveda svojega telesa in razvije zdravo podobo. Stimulacija kože pospešuje krvni obtok in s tem krepi imunski sistem otroka. Pri masaži rok, masiramo eno za drugo:

Obe roki položimo na otrokova ramena. Z rahlim božanjem gremo čez ramena, potem na podlakti. Z dlanmi poskušamo objeti čim večjo površino rok.

Masiramo samo eno roko. Z rokami objamemo otrokovo nadlaket. Počasi se spuščamo čez podlaket do dlani. Roko moramo objeti s celo dlanjo, kakor da nekaj počasi vlečemo. Ne smemo delati s konicami prstov, ker to za otroka ni prijetno. Nekajkrat zmasiramo eno roko, potem preidemo na drugo.

Z eno roko držimo otrokovo dlan. Z drugo roko masiramo, tako da s prsti objamemo roko, kakor da smo okrog nje naredili prstan. Gib se začne na nadlakti, spuščamo se po podlakti, vse do dlani. Nekajkrat ponovimo masažo na eni roki, nato preidemo na drugo.

Masaža rok
Masaža rok

Masiramo eno roko. Stisnemo prste roke in jih položimo na obe strani otrokove nadlakti. Valjamo po nadlakti, po podlakti, do dlani. Nekajkrat povaljamo eno roko, potem preidemo na drugo

Če je otrokova pest zaprta, damo svojo dlan pod njegovo. S prsti druge roke božamo otrokovo pest od zgoraj. Gib se začne na prstih in se nadaljuje proti zapestju. Po nekaj ponovitvah otrok odpre pest in dosežemo stik, dotik dlani z dlanjo.

 

Vir: Netmoms, Prva leta

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here