Masaža obraza

0
607
Masaža dojenčka
Masaža dojenčka

Z masažo dojenčka lahko začnemo že takoj po rojstvu. V začetku krajši čas, nato stopnjujemo, dokler ne masiramo vsakodnevno vsaj 30 minutno, ker je čudovito doživetje za mamico in njenega dojenčka.

Z nežno masažo se lahko na prijeten način povežete z otrokom. Izvajate jo lahko tako, da vam leži na kolenih, na nežni, topli brisači ali vzmetnici v mirnem in ogretem prostoru. Če se otrok slabo počuti, ga lahko masirate oblečenega.

Sprva je to nežno božanje, gladenje vzdolž celega telesa, ko novorojenček leži na maminem trebuhu ali pa ob mami v postelji in je stik kože na kožo prisoten nekajkrat dnevno vsaj pol ure, pravi Mojca Kurent, višja medicinska sestra. Sčasoma prijemi postanejo bolj čvrsti, sistematični, na previjalni mizi z uporabo olja, npr. pri masaži nog. V roku meseca do dveh po rojstvu, pa lahko začnemo z masažo na tleh in z masažo celega telesa, ki kmalu postane vsakodnevno vsaj 30 minutno čudovito doživetje za mamico in njenega dojenčka.

Čelo – oba palca postavimo navpično na čelo. Ne smemo prekriti oči, ker se otrok potem počuti negotovo. Gib se začne na sredini, nato gremo počasi s palci od sredine čela navzven.

Nos, obraz – palca položimo na vsako stran nosu. Pomikamo ju od nosu in počasi naprej čez lici. Ta masaža lahko pomaga, če ima otrok zamašen nos. Nos se tako čisti in dihalne poti sprostijo.

Brada – palca postavimo na sredino brade. Počasi ju pomikamo čez brado.

Vir: Vse o negi dojenčka in malčka

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here