Majhen pravilnik o oblačilih za dojenčke

0
1185
dojenek_kapa

Spodnje perilo, žabe in jopice so standardna garderoba za podnevi. Kombinacija bodija brez rokavov in jopice z dolgimi rokavi je praktična, ker obe oblačili lahko ločeno menjate, če je vaš dojenček bruhal ali zmočil hlačke.

Dokler otrok ves dan leži v vozičku ali posteljici, ga lahko oblečete tudi ponoči enako kot podnevi. Marsikaj pa govori tudi za posebno spalno opremo: pižamice in spalne vreče za čisto majhne dojenčke lahko v koraku odpremo s pritiskači, tako da dojenčka ponoči ni treba v celoti sleči. Vi boste hitreje v postelji in otrok ne še bolj buden. Otroške pižamice so posebno prijetne in lahke. Otrok dojame: začel se je drugačen del dneva. Celo, če v začetku to komaj zaznava, mu bo morda pomagalo ujeti ritem dan-noč.

Večina dojenčkov na začetku potrebuje volnene copatke, ki jih obujemo prek žab, ker prekrvavitev še ne deluje povsem. Tudi pri starejših dojenčkih je še vedno priporočljivo, da čez žabe ali nogavičke oblečemo debele nogavice iz frotirja ali take, ki imajo na podplatih prevleko proti drsenju.

dojenek_kapa

Vir: Prvo leto

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here