Lesene ali plastične sani?

0
727
file000105671448

Otrokom je sankanje v veliko zabavo. Poleg tega je uživanje na svežem zraku tudi pozimi zelo pomembno in zdravo za vašega otroka. Ker se bliža čas Miklavža, Božička in Dedka Mraza so lahko sanke odlična ideja za darilo vašemu otroku. Pri nakupu sani se morate odločiti, ali želite dobre stare lesene san ali sodobne plastične? Oboje imajo prednosti in slabosti.

Lesene sani so zelo močne. Zdržijo lahko celo več generacij. So zelo stabilne in jih je skoraj nemogoče razbiti. Za razliko od večine plastičnih sani lahko na lesenih sedita dva. Torej, če je vaš otrok še premajhen, da bi se peljal sam, lahko greste z njim. Poleg tega so lesene sani bolj okolju prijazne kot plastika. Ko bo vaš otrok dovolj star, bo že znal dobro zavirati z nogami. Čeprav so današnje lesene sani niso tako težke kot nekoč, jih je otroku pogosto težko vleči navzgor. Če je sneg je premehak, se sani hitro pogreznejo vanj. Ker imajo relativno visok sedež, je med vožnjo večja nevarnost padca. Otrok se lahko tudi poškoduje, če sani padejo nanj.

Pri plastičnih saneh obstaja več modelov. Prva vrsta so sani, ki so podobne lesenim, vendar jih lahko dobite v izvedbi z zavoro in krmilom, zaradi česar jih majhni otroci lažje uporabljajo. Druga vrsta pa so tako imenovane lopate za sankanje. Ker je otrok bliže tlom, se ne more tako zlahka prevrniti. Zavzamejo malo prostora. Pri nekaterih plastičnih saneh obstaja nevarnost, da zavore in krmilni mehanizmi ne delujejo pravilno, kar povzroči padce. Plastične sani imajo veliko krajšo življenjsko dobo kot lesene sani.

Lopata za sankanje je sestavljena iz okrogle sedežne ploskve z zanko. Je zelo enostavna in poceni ter primerna za ravne in kratke razdalje. Vendar pa jo je zelo težko upočasniti ali usmerjati. Zlasti majhni otroci je zato ne morejo nadzorovati.

file000105671448

Vir: Mamiweb

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here