Ledvični kamni med nosečnostjo

0
1656
nosenost_in_roke

Ledvičnih kamnov med nosečnostjo ni mogoče enostavno odstraniti, saj lahko to privede do zapletov. Ta bolezen ima lahko različne vzroke. Nastanejo lahko zaradi presnovnih motenj, vnetja ali genetskih vzrokov. V mnogih primerih vzrok ostaja neznan. Zato je malo možnosti, da bi lahko preprečili ledvične kamne v nosečnosti.nosenost_in_roke

Redno pitje lahko pomaga preprečiti nastanek ledvičnih kamnov. Za nosečnice velja priporočilo 3-4 litre tekočine na dan. Prav tako je priporočljivo pred nosečnostjo opraviti ultrazvočno preiskavo ledvic. Tako bo zdravnik videl, če so v ledvicah prisotne kakšne spremembe.

Če se ledvični kamni pojavijo med nosečnostjo, lahko pride do zamašitve sečevoda. Pride lahko do slabosti, bruhanja, krvi v urinu, bolečin v trebuhu in bokih ter zastoja ledvic. Ti simptomi so zelo boleči in lahko celo povzročijo prezgodnji porod. Da ne bi ogrozili nosečnosti, je treba ledvične kamne med nosečnostjo zdravstveno obravnavati. Zdravljenje najprej poteka s protibolečinskimi tabletami, saj pri marsikateri nosečnici potem ledvični kamni spontano izginejo. V hujših primerih pa je potrebna namestitev ureternega katetra ali nefrološke cevke (drenaža).

Vir: Mamiweb

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here