Krepitev partnerskega odnosa

3056

Po rojstvu otroka večkrat partnerja pozabita en na drugega in zato prihaja do prepirov, čeprav je otrok sad njune ljubezni. Kako krepiti odnos, povezanost kljub temu, da je nekdo med njima?

Mag. Nastjo Mulej nam je v videu pojasnila svojo izkušnjo rojstva otroka in vpliv otroka na partnerstvo.

Tako kot so nam rekli v šoli za starše, da ven pride parazit, in vsaj midva sva potrebovala par let, da sva se navadila živet s temi paraziti. In bilo je zelo težko. In po moje, če ne bi vedela, da se največ ločitev se zgodi, do otrokovega tretjega leta, bi po moje sledila tej poti, ker se mi je takrat zdelo, da ne gre. Ker na enkrat se v temi prebudijo te stari vzorci, kar naenkrat si neopremljen z orodji, ne veš kaj je prav, kaj ni prav, pa milijon knjig, pa vsaka različna.

Starševstvo ni samo romantika in zdi se mi pomembno, če bi si lahko dali tudi partnerstvo na koledar, ali so sprehodi v dvoje, vikend v dvoje oziroma kar koli, samo da ne pozabiš, da je tam še nekdo, nekdo ki je bil tam prvi. In za očeta je zelo pomembna tista znana fraza, da oče ima rad mamo in ji to zna pokazati pred otrokom, in da ji zaupa, da ve kaj je prav. Mama pa mora biti tista, ki tudi ve, da nima samo ona vedno prav.

Nastja Mulej

mag. Nastja Mulej

http://debono.si/nastja-mulej

magistra komunikologije, univerzitetna diplomirana ekonomistka in univerzitetna diplomirana sociologinja

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav