Krči v mečih

0
389

V prvi nosečnosti sem imela v zadnjem tromesečju ponoči kar nekaj težav s krči v mečih. V tej nosečnosti še ne, ampak vam povem kako sem se že v prvi nosečnosti naučila soočati z njimi. To svetujem tudi svojim strankam in se mi zdi, da kar pomaga.

Kako se znebiti motečih krčev v mečih

Na prvem mestu svetujem, eno banano na dan, ker vsebuje kalij. Ker verjetno že skrbite za to, da vnašate dovolj magnezija, kaj pa kalij? Tudi ta je zelo pomemben pri optimelnem in pravilnem delovanju mišic.

Na drugem mestu: ko mene zagrabi krč, tudi ko nisem noseča, kar v avtu, med vožnjo recimo, takrat naredim kontra reakcijo. Če je to moja noga in me zagrabi krč, naredim kontra. Obrnem prste in stopala gor proti stropu in takoj stegnem meča, da mi krč ne more priti do živega. Je pa res, da takoj ko začutiš, moraš to narediti, drugače krč nadvlada tebe.

In še tretja pomembna stvar so pa masaže. Masaža tega predela nog, bodisi stopal, bodisi meč. Lahko vas masira partner ali pa se masirate same, s pripomočkom kot so masažne žogice.

Kako pravilno zmasirati meča

Se pravi, za masažo lahko uporabite masažne žogice, obe skupaj ali v mrežici ali v najlonkah. Tudi valjček za masiranje mišic ali pa partnerjeve roke. Vsedete se na tla, naštimate pripomoček pod mečne mišice, greste v oporo na roke in se prosto vozite po mišicah naprej in nazaj. Če vas pri tem morda mučijo zapestja, se lahko z zadnjo platjo vozite po tleh, drugače pa jo imate lahko dvignjeno in s tem tudi regulirate pritisk. Z nogo medtem delate špičko in peto, da tako dobite boljši izteg mišice. Obračate jo tudi navzven in navznoter, da dobite različne površine, različne sloje mišic ter s tem razgibavate tudi kolke.

Priporočam, da zmasirate tudi stopala. Naredite raztezne vaje za mečne mišice, tako da je noga v tem položaju. Lahko si pomagate z različnimi pripomočki, zvito brisačo, blazino, na korenini zunaj na sprehodu. Za konec pa naredite še vajo, ki raztegne cele stegenjske in mečne mišice tako, da pritisnete medenico naprej.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here