Kratki nohti

0
2685
Nohti pri dojenčku
Nohti pri dojenčku

Novorojenček se lahko rodi z dolgimi nohti, ki hitro rastejo. Če ima predolge in se z njimi praska, mu nataknite na roke rokavičke.

Če niso nohti kratko postriženi, se lahko popraska po obrazu, ko maha z rokami naokrog, si mane oči ali poskuša sesati svojo pest. Rokavičke lahko preprečijo praske.

Striženje nohtov s škarjicami ni preprosto, saj so dojenčkovi prstki tako majhni, da je posamezen prstek težko prijeti, zlasti če želi rokico umakniti. Uporabljajte samo posebne otroške škarjice za nohte. Prstek, ki mu strižete noht, držite med kazalcem in palcem, s preostalo roko držite njegovo rokico. Če jo umakne, tako ne boste zbodli drugega prsta. Če se veliko premika (vi pa ste nestrpni), mu nohte raje postrizite med spanjem. Če ga striženje nohtov zbudi, naj vaš partner poskusi, ko boste dojili.

Če ne najdete primernega načina za striženje nohtov s škarjami, imate v prvih treh tednih, ko so nohti še mehki, še dve drugi možnosti. Poskusite odtrgati beli del nohta s svojimi prstmi ali zobmi, pri čemer se morate zanesti na svoj jezik in ustnice. Ko nohti postajajo trši, to ni več mogoče. Morda vam bo lažje s pilico kot s škarjami.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj