Kako odreagirati, če pride do konflikta med starši in starimi starši

0
1025

Kako odreagirati, če pride do konflikta med starši in starimi starši?

Problemi med starši in starimi starši nastanejo, kadar mladi starši ne želijo nasveta starih staršev, predvsem pa kadar se ti pretirano vtikajo v vzgojo. Pomembno je, da poskušate starim staršem povedati, kaj se vam zdi najboljše za vašega otroka in utemeljite, zakaj se vam zdi to pomembno. Zapomnite si, da je najslabše, da se sami prepirate s taščo ali tastom. Maja Horvat Lampe, družinska in zakonska terapevtka v videu svetuje, kako rešiti konflikte.

V prvi vrsti je to sočutje, da se razumemo. Da so stari starši in da imajo potrebo po vključevanju v novo družino in da se morda sedaj počutijo odrinjeno, ker so imeli v preteklosti globoko vez s svojim sinom ali hčerjo.

Včasih se vključujejo na nepravi način, naprimer s kritiko. Zato je izredno pomembna komunikacija, da vsak starš s svojimi starši rešuje te konflikte, ne pa da se naprimer pogovarja snaha s taščo in da se prepirata. Pomembno je, da vsak pove, kaj pričakujejo od časa, ko ga stari starši preživljajo z vnučki in da si dovolijo ravnavati na način, kot ga starši želijo.

Maja Horvat Lampe

družinska in zakonska terapija

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj