Koliko igrač potrebujejo otroci?

0
819
puzzle

Otroci ne potrebujejo popolnoma zapolnjene igralnice. Namesto tega morajo imeti samo nekaj posebnih igrač, ki ga bodo tako zaposlile in zanimale, da bo pozabil na svet okoli sebe. Tudi gospodinjski izdelki in izdelki iz naravnih materialov so zelo uporabni kot zanimive igrače. Strokovnjaki se strinjajo, da otroci potrebujejo veliko manj igrač, kot jih dejansko imajo. V nekaterih kulturah sploh nimajo posebnih igrač za otroke, kljub temu pa se otroci razvijajo enako dobro kot dečki in deklice v zahodnih kulturah, ki imajo veliko igrač.

Ne samo igrače, ampak tudi stvari za igro

V tem smislu je lahko veliko stvari igrač. Pokrovi, razne embalaže, kartoni, gumbi, brisače, krpe, časopisi, revije itd. Malčkom in predšolskim otrokom je zanimivo skoraj vse, s čimer se srečujejo v vsakdanjem življenju. Najbolj dragocene igrače so tiste brezčasne. Med njimi so na primer, lutke, punčke, puzzle, medvedki, glasbila, avtomobili, leseni vlakci, žoge, medicinski kovček in slikanice, prav tako družabne igre. Te igrače so za otroke boljše kot punčke, ki govorijo in brneči avtomobili.

Igrače primerne otrokovi starosti

1 do 3 let:

Naučiti se teči, govoriti in posnemati druge ljudi in živali – to si želijo malčki. Zato so idelane igrače kot so živali in avtomobili, slikanice, zgoščenke z otroškimi pesmimi, lutke in punčke, polnjene živali, velike puzzle, lego kocke in seveda  gugalni konjiček.

3 do 6 let:

Vedno v gibanju: predšolski otroci uživajo z žogami, tricikli, rolerji, kolesi in avtomobili na pedala s kombinacijo risanja, ustvarjanja, gradnje iz lego kock, sestavljanja puzzel (do 50 kosov) in glasbenimi igračami. Slikanice, igralne figure, punčke, mini kuhinja in zdravniški kovček pomagajo razumeti zunanji svet. Sedaj lahko uvedete tudi prve družabne igre.

 

puzzle

Vir: Familienleben

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here