Porod od A-ŽPsihološka priprava na porodKo porod poteka drugače, kot ste pričakovali

Ko porod poteka drugače, kot ste pričakovali

Verjetno boste med nosečnostjo veliko razmišljali o tem, kako bo potekalo rojstvo vašega otroka. Še posebej pri prvem otroku se ženske sprašujejo, kako bodo boleli popadki, ter, ali jim bodo kos. Nekatere sestavijo tudi porodni načrt. Pomembno je, da se informirate, v porodnišnici poveste svoje želje ter postavite vsa vprašanja, ki jih imate. V mislih imejte, da je vsak porod edinstven dogodek, drugačen potek poroda, kot ste si želele, pa ni nič napačnega, konec koncev je najbolj pomembno vaše zdravje in zdravje novorojenčka.

Protibolečinska sredstva

Tema o protibolečinskih sredstvih včasih povzroča konflikte, še posebej, ko je ženska odločena, da ne bo vzela nobenega sredstva za lajšanje bolečin. Vendar pa lahko pride trenutek, ko brez njih ne bo šlo več. To ni individualna napaka, ampak preprosto dejstvo. Kako močni so popadki, kako dolgo bo porod trajal in kako naporen bo, osebje ne more napovedati vnaprej. Zdravila proti bolečinam vam lahko pomagajo, da zberete vse svoje moči in se osredotočite na porod.

Drugačen potek poroda

Vsekakor je lepo, če porod poteka tako, kot ste si želeli. Vendar pa ni vedno tako. Dejstvo je, da boste med porodom presegli svoje meje. Pomembno je, da zaupate osebju v porodni sobi. Morda bo potreben carski rez, ki se mu včasih ni mogoče izogniti. Veliko mamic je v tem primeru razočaranih, še posebej, če so dolgo časa trudile, da bi svojega otroka rodile po naravni poti.

<b>Konec dober ...</b>
Vsaka mama je lahko, ne glede na to kako je rodila, ponosna nase, saj ima v svojih rokah tisto, kar je čakala več mesecev – svojega otroka!

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj