Kengurujčkanje

0
1994

Nedonošenčki so kljub prezgodnjemu rojstvu sposobni izražati svoja čustva. Ko je stanje dovolj stabilno, jih dajo staršem v kengurujčkanje oz. pestovanje.

Nedonošenčki so kljub prezgodnjemu rojstvu sposobni izražati svoja čustva. Ko je stanje dovolj stabilno, jih dajo staršem v kengurujčkanje oz. pestovanje. Oglejte si video z babico Mirjam Marn.

Otroci izražajo nezadovoljstvo in zadovoljstvo. Pri nezadovoljstvu imajo včasih pospešeno dihanje, bitje srca, zelo jokajo. Takoj ko je stanje otroka stabilno, se starši lahko pestujejo oziroma kengurunčkanje.

Otroka damo staršem v sami pleničkah, da je čim več stika kože s kožo z materjo, in opazimo, da dojenčki se pomirijo. Ali pa skupaj poslušajo glasbo, ki so jo poslušali v času nosečnosti. To je pomembno tudi za mater, ker če je rodila prezgodaj ima morda problem z dojenjem in premalo mleka, ta reakcija z otrokom pa sproži delovanje žlez in povezovanje z otrokom.

Mirjam Marn

http://www.nedonosencek.net/

diplomirana babica, vodja tima ZBN, Enota za intenzivno nego in terapijo novorojencev, Univerzitetni klinični center Ljubljana

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz