Kemikalije, ki se nalagajo v telesu nosečnice

0
2376

Nosečnice, ki so med nosečnostjo bivale v močno onesnaženem okolju, izpostavljenem kemikalijam, naj se o morebitnih tveganjih posvetujejo z zdravnikom.

Vsakodnevno smo izpostavljeni množici kemikalij, ki so lahko tudi nevarne. Zlasti nosečnice in družine z majhnimi otroki naj bodo še posebej pozorne pri uporabi kozmetike, oblačil, čistil in posode. Mag. Viviana Golja, univ. dipl. kem., nosečnicam, ki so bivale v močno onesnaženem okolju, izpostavljenem kemikalijam, svetuje, naj se o morebitnih tveganjih posvetujejo z zdravnikom. Z materinim mlekom se iz telesa izločajo kemikalije, ki so topne v maščobah.

Temu se preprosto ni mogoče izogniti, ker živimo v okolju, v katerem smo izpostavljeni kemikalijam. Z materinim mlekom se iz telesa izločajo kemikalije, ki so topne v maščobah. Če so bile nosečnice v zelo onesnaženem okolju, so pod zdravniškim nadzorom.

Če bi se zastrupile ali se znašle v posebnih okoliščinah, kjer bi ugotovili, da je v njihovem telesu veliko kemikalij, bi odsvetovali dojenje. Če je nosečnica v dvomih, naj se posvetuje z osebnim zdravnikom, ki bo ukrepal naprej.

Viviana Golja

mag. Viviana Golja

univ. dipl. kem., Nacionalni inštitut za javno zdravje

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj