Kdaj v porodnišnico

0
13569
Popadki.
Popadki.

Eni četrtini nosečnic odteče plodna voda.

Prvorodke naj gredo v porodnišnic, ko imajo eno uro redne popadke na 5 minut, drugorodke pa ob rednih popadkih na 10-7 minut. Ko se popadki pričnejo glejte na uro in spremljajte dogajanje v telesu. Med popadki se svetuje, da ste aktivne: razteganje, sprehajanje, sedenje …

Pri tem je potrebno upoštevati oddaljenost do porodnišnice in čas, ki ga potrebujete da prispete v porodnišnico. Eni četrtini nosečnic odteče plodna voda.

1. V primeru, da odteče porodna voda naenkrat – velika količina vode (pok mehurja z plodovno tekočino) se takoj ulezite in pokličite rešilca. Pri takem izlivu je obvezna uporaba nosil. Kadar se v takem stanju nosečnica premika, lahko pride do izpada popkovnice (s tem se plodu zapre dotok kisika) ali katerega od drugih manjših delov (ročica). V tem primeru je obvezen takojšen carski rez.

2. Kadar se mehur predira počasi lahko plodna voda odteče tudi po kapljicah. Če je vložek ali hlačke mokra in je tekočina brez vonja potem je to plodna voda. Tega odtekanja se ne da zadržat kot npr. urin. Hlačke ali vložek morate vzeti s seboj, ker v porodnišnici preverijo, če gre za plodno vodo.

V primeru, da nosečnica čuti topo bolečino (čvrst trebuh) in se je dojenček umiril, pojdite takoj v porodnišnico, prav tako, če krvavite.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here