Kdaj boste opazile prve znake nosečnosti

42990
Prvi znaki nosečnosti
Prvi znaki nosečnosti

Kdaj se pojavijo prvi znaki nosečnosti je zelo različno od osebe do odebe.

Prvi znaki nosečnosti se pojavljajo zelo individualno in različno. Kot niso pri vseh nosečnicah enake vse težave povezane z nosečnostjo, ni enak niti čas, kdaj se pojavijo prvi znaki nosečnosti. Za te spremembe je odgovoren hormon progesteron. Znaki nosečnosti se lahko pojavijo že zelo kmalu, in sicer že pred izostankom menstruacije, ker telo že proizvaja progesteron.

Utrujenost kot pokazatelj nosečnosti

Utrujenost je značilen simptom, zlasti na začetku nosečnosti. Telo nosečnice si z utrujenostjo želi zagotoviti mirnejši način življenja, da zagotovi vse zaloge energije za dojenčka. Tudi to se razlikuje od nosečnice do nosečnice: nekatere so polne energije, spet druge pa so nenehno utrujene. Oboje je povsem normalno. Podobno se že zelo zgodaj pojavi občutljivost dojk. Tudi povečan izcedek iz nožnice je znak zgodnje nosečnosti, zaradi boljšega krvnega pretoka skozi vaginalno regijo.

Prvi znaki nosečnosti že kmalu po oploditvi

Nekatere ženske čutijo prve znake nosečnosti že nekaj dni po oploditvi, ko se oplojeno jajčece ugnezdi in se začne proizvajati hormon progesteron. Če potem pride še do izostanka menstruacije, ste zelo verjetno noseči. Vendar pa ni nujno, da v tej zgodnji fazi že opazite takšne spremembe. Pri mnogih nosečnicah do sprememb in simptomov pride kasneje, in sicer približno od 6. ali 7. tedna nosečnosti (na primer jutranja slabost, ki se lahko pojavlja od takrat pa vse do 4. meseca nosečnosti).

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav