Kdaj se otrok lahko umiva pod tušem

0
1562
Otrok se umiva pod tušem
Otrok se umiva pod tušem

Ko vaš otrok lahko samostojno stoji v tuš kabini in mu ugaja voda, ki teče po njem, ni nobenih ovir, da se ne bi umival v tuš kabini.

Ko vaš otrok lahko samostojno stoji v tuš kabini in mu ugaja voda, ki teče po njem, ni nobenih ovir, da se ne umiva pod tušem. Vendar pa večina majhnih otrok pokaže več interesa za sedenje in igro v kadi, kot za umivanje pod tušem.

Počakajte, da otrok sam pokaže zanimanje za prho. Otroka morate najprej seznaniti s tuš kabino in njenim delovanjem. Pojdite po korakih: otroka najprej postavite v tuš kabino, vendar še ne odprite vode. Za večjo varnost lahko otrok sedi na plastičnem stolčku. Ko se otrok navadi občutka v tuš kabini, odprite vodo, da bo tekla v prazno, tako da se bo vaš otrok lahko seznanil z zvokom. Prav tako ne pozabite, da je tuš kabina spolzka, zato uporabite podlago proti drsenju.

Še vedno lahko traja nekaj časa, preden bo prhanje postalo otroku všeč in bo izgubil strah. Če vašemu otroku prhanje ne bo všeč, se raje še nekaj časa kopajte v kadi. Sčasoma bo mogoče sam izrazil željo po umivanju v tuš kabini. Od približno 6. leta dalje se lahko vaš otrok prha sam, s tem, da ste vi v bližini, če bi vas potreboval. Do takrat pa otroka v tuš kabini ne bi smeli pustiti brez nadzora.

Vir: BabyCenter

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here