Kdaj prvič k zobozdravniku

0
8678

Otroka predvsem pozitivno pripravimo na prvi pregled pri zobozdravniku tako, da razložimo zakaj je obisk potreben. Peljemo ga do prvega leta starosti.

Oglejte si video, v katerem Lidia Rahne poudarja, da na prvem pregledu zobozdravnik svetuje staršem ter jim pokaže kako čistiti zobke.

Obisk pri zobozdravniku
Obisk pri zobozdravniku

Prvi obisk pri zobozdravniku priporočamo med šestim in dvanajstim mesecem. V tem času izrašča prvi zob, otrok dobiva nove navade, ki so lahko včasih tudi škodljive. Če otrok pride pravi čas, lahko le te hitro odpravimo – npr, pitje sladkih tekočin po steklenički ali se ne umiva dovolj, zato pokažemo, kako umiti, da je uspešno. Zato priporočamo, da do prvega leta je prvi obisk.

Se dojenčki, otroci na prvem obisku bojijo zobozdravnika? Ne bojijo se zobozdravnika, ampak se bojijo nekaj novega, bojijo se nečesa kar ne poznajo. Poskušamo to narediti čim bolj prijazno, otroku poskusimo slediti, da mu ponudimo našo roko v rokavici, da si jo ima čas ogledati, da nam malo zaupa, velikokrat sam otrok vzame roko z rokavico in jo začne grizljati in je dejansko pregled že opravljen.

Julija je pogumna 11-mesečna deklica, ki je obiskala prvič zobozdravnika. V videu si poglejte, kako je izgledal prvi pregled pri zobozdravniku.

Lidia Rahne

http://www.zd-lj.si/

dr. dent. med. spec. pedontolog

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj