DojenčekZ dojenčkom na potKdaj na prvi sprehod z novorojenčkom

Kdaj na prvi sprehod z novorojenčkom

Prvi sprehod je veliko doživetje, tako za novorojenčka, kot tudi za mamo. Veliko mater pa se sprašuje, kdaj je pravi čas za prvi sprehod. Naše matere so v preteklosti po porodu pogosto čakale več tednov, preden so šle na sprehod z dojenčkom. Ko mlade mamice danes gredo na sprehod z nekaj dni starim dojenčkom, so starejše generacije pogosto skeptične, zdi se jim prekmalu, saj so one bile v hiši še cel mesec po porodu.

Dojenčki, ki so rojeni poleti, lahko brez problema že v prvem tednu uživajo v lepem vremenu in senci, medtem ko naj bi dojenčki rojeni pozimi s prvim sprehodom počakali nekaj dni več, sprehod pa naj poteka le v suhem in lepem vremenu. Mraz, megla, nevihte in močno sonce so za dojenčke do 6 meseca starosti tabu. Najboljši čas dneva za sprehod z dojenčkom pa je v poletnih mesecih v dopoldanskih in pozno popoldanskih urah, v hladnejšem vremenu pa v zgodnjih popoldanskih urah. Najbolje je seveda, če je otrok v času sprehoda sit in zadovoljen.

Prvi sprehod naj traja približno 15 minut. Kmalu se bo lahko ta čas podaljšal na pol ure. Kako dolgo boste lahko čez nekaj časa uživali na sprehodih, je odvisno tudi od otroka in njegovega vsakdana. Nekateri dojenčki potrebujejo več miru in so raje v hiši, drugi pa bi bili zunaj ure in ure.

Vir: Mamiweb

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj