Kdaj je otrok dovolj star za ogled filma v kinu

0
1240
Ogled filma

Če načrtujete družinski izlet v kino, se prej temeljito prepričajte o tem, ali je izbrani film res primeren za vašega otroka.

Za otroke, stare do 4 leta, je nesmiselno da jih peljete v kino, saj zelo težko sedijo tiho najmanj uro in pol. Čeprav morda že lahko sledijo dogajanju, to ne pomeni, da se vaš otrok v kinu zabava. Prav tako je zelo težko oceniti, kako film vpliva na otroke. Pri približno 5 do 6 letih bo morda otrok jokal ob filmu, ki razkriva skrivnosti oceanov, ker je preveč razburljiv, podvodni svet je relativno temen, prav tako je temu primerna glasba. Pri filmu o džungli pa bo mogoče otrok jokal, ker se boji kač. Otroci so si seveda različni.

Sklepate lahko iz njegovega vedenja doma: če vaš otrok lahko gleda otroško oddajo ali otroški film brez nemira in joka, lahko greste pogledati kakšen otroku primeren film. Če pa ne, in ga hitro spravijo v jok živali, ki se jih boji ali kakšen drug prizor, z obiskom kina raje nekaj časa počakajte.

Izogibajte se filmov, ki so bili oblikovani za odrasle, saj takšne zgodbe preveč zapletene za otroke in bo otrok hitro izgubil zanimanje. Pozorni bodite na vsebino filma, ki ga nameravate gledati, saj je bolje, da ne vsebuje nasilja. Če načrtujete družinski izlet v kino, se prej temeljito prepričajte o tem, ali je izbrani film res primeren za vašega otroka. V nasprotnem primeru se naj raje igra s sovrstniki na prostem, kar je za vašega otroka verjetno še bolj zabavno kot kino.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here