Kdaj je čas za drugega otroka

0
2014
brat_sestra1

Če se za naslednjega otroka odločite kmalu po rojstvu prvega, bo to v prvih letih za vas pomenilo velik napor. Obema boste morali menjati plenice, faze spanja bodo relativno kratke in kot mati boste v tem času zelo aktivni. Vendar pa lahko bolje načrtujete aktivnosti, saj imajo otroci, ki so si po starosti blizu, enake interese. Bo pa manj časa za partnerja. Vendar to ni problem, če imata izpolnjujočo partnersko zvezo, ki temelji na ljubezni in medsebojni pomoči.

Če si želite vzeti daljši odmor, to pomeni bolj sproščen čas. Konec koncev se lahko otrok, ki je že malo večji, tudi ukvarja s svojim sorojencem. Prav tako boste morda imeli manj težav, kako mu povedati za prihod sorojenca. Morda se boste izognili temu, da bi prišlo do ljubosumja. Odnos med vami in vašim partnerjem ne bo na tako močni preizkušnji, saj bosta lahko čas posvetila drug drugemu.

Najboljši čas za brate in sestre – druge pomembne točke

Pomemben je finančni vidik. Še en otrok potrebuje prostor in skrb. Poleg plenic, oblačil in denarja za nego in varstvo otroka bodo stroški še naprej naraščali. Če se želite spet vrniti v svoje poklicno življenje, boste še vseeno skrbeli, da bo za otroke dobro poskrbljeno. Ne podcenjujte svoje fizične in psihične obremenitve.

Po vseh ugotovitvah pa je dejstvo, da je to zgolj vaša odločitev. Zanesite se na svoj notranji občutek. Le vi poznate svoje moči in le vi veste, kako stabilen je vaš odnos s partnerjem.

 

brat_sestra1

Vir: Familie

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj