Katero hrano odsvetujemo pri prehrani malčkov

0
801

Pri prehrani malčkov izločite homogenizirano mleko, hidrogenizirano maščobo, rafinirano sol in rafiniran sladkor in privoščite otroku zdravo prehranjevanje.

Mleko, pri katerih je maščoba predelana, to je tajno mleko, ki ga lahko kupimo v trgovinah, potem so sladki namazi, razni margarinski namazi, hidrogizirana maščoba se nahaja v skoraj vseh predelanih izdelkih. Se pravi v vseh sladkarijah, v vseh keksih, in to je pomembno, da jih izločimo, ni pa težava, če otrok poje doma narejeno pecivo. To samo pomeni, da je kalorična vrednost obroka večja, kar pa je za otroka tako ali tako priporočljivo, ker se več gibajo in ker rastejo. Če še ne uporabljajo neraferirane soli, naj jo začnejo.

Katero hrano odsvetujemo pri prehrani malčkov?

Prehrana otroka
Prehrana otroka

Nerafenirana sol je naravna sol, ki vsebuje vse elemente, ki so v morju, od razlike od rafenirane soli, ki vsebuje samo natrij in pa klor, ki sta v toliko večji koncentraciji in posledično za telo nevarni. Sol veže nase vodo, nekateri proizvajalci dajo aluminij v sol, da je sol bolj sipka, zato je fino, da se tega izogibamo. In pa seveda rafeniran sladkor. Nerafinirani izdelki so vedno boljši, ker so polnovredni. Se pravi, da se zamenja bel sladkor z enim od sladil ali s stevio, sladko rastlino.

 

Poglejte tudi video o vnosu soli v prehrano tukaj.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here