Katere igre so primerne za razvoj

0
1473

Katere dejavnosti vplivajo na razvoj otroka, in katere ne?

Oglejte si video, v katerem strokovnjak Ranko Rajović, ustanovitelj programa NTC, pojasnjuje katere dejavnosti, otroške igre vplivajo na razvoj otroka, in katere ne.

Gledanje televizije je škodljiva aktivnost. Najboljše aktivnosti so bile z elastiko ali gumitvist, kjer se aktivira rotacija, ravnotežje, fina motorika, miselna klasifikacija. To so nekoč otroci igrali po 4 5, 6 ur dnevno in razvijali možgane. Za fante so bile frnikole, ki so jih igrali 3, 4 ure dnevno in pri razvijali fino motoriko akomodacijo, rotacijo, ravnotežje, miselno klasifikacijo. To so igre, ki so trajale cel dan. To so igre, ki razvijajo možgane.

Starši bi morali to vedeti. Najpomembnejši deli možganov, ki aktivirajo sinapse so rotacija, ravnotežje, akomodacija, fina motorika, govor in miselna klasifikacija in asociacija. Dobra igra aktivira pet ali šest področij, a slaba igra eno ali dve. Zato je pomembno, da starši vedo, da je sedenje na sedežni in gledanje televizije škodljiva, in aktiviramo eno ali dve od pomembnih področij.

Sodelujoči strokovnjaki:

dr. Ranko Rajović

nevroendokrinolog, ustanovitelj programa NTC za spodbujanje inteligence otrok

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here