Katere dojenčkove gibe boste občutili

0
4185
Gibi plodu.
Gibi plodu.

Vseh gibov vašega otroka ne boste občutili, saj je večina od njih zelo kratkih. Gib boste občutili, če se vaš otrok giba več kot nekaj sekund.

Med 20. in 24. tednom nosečnosti

Vaš dojenček bo vedno bolj aktiven. Pripravite se na to, da boste v naslednjih 10 tednih občutili veliko premetov in brc.

Med 24. in 28. tednom nosečnosti

Vašemu dojenčku se kolca. To pojasnjuje nenadno gibanje, ki ga od časa do časa čutite v trebuhu. V 750 ml plodovnice se lahko vaš otrok prosto giblje. Morda boste prav tako občutili, da vaš otrok ob nenadnem hrupu začne delati premete.

V 29. tednu nosečnosti

Vaš dojenček dela manjše, vendar jasnejše premike, saj je v maternici vedno bolj tesno.

V 32. tednu nosečnosti

Zdaj je vaš dojenček bolj aktiven kot kdajkoli prej, kar tudi občutite. Včasih to celo boli. Opazili boste manj premikov, saj ima dojenček v trebuhu premalo prostora za velike skoke.

V 36. tednu nosečnosti

Vaš dojenček se zdaj vrti v najboljši položaj za rojstvo, kar je z glavo navzdol. Gibanje predstavljajo sunki rok in nog ter morda boleče brce za rebri.

Med 36. in 40. tednom nosečnosti

Zgoraj omenjene rotacije se bodo polegle, ker je vaš dojenček za to počasi prevelik. Če otrok sesa palec, boste čutili hitro gibanje, ko bo ga bo dal iz ust, prav tako pa boste čutili premike, ko bo palec poskušal znova najti.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj