Karitejevo mazilo za vso družino

3301

Izdelava naravne kozmetike je zelo preprosta. Iz naravnih sestavin tako lahko pripravite hranilno mazilo, ki ga bo uporabljala cela družina, od nosečnice, dojenčka, malčka do starejših otrok.

Nina Medved v videu deli recept za pripravo hranilnega mazila iz naravnih sestavin, primernega za uporabo pri celotni družini.

Za vas imam tudi preprost recept za mazilo, ki ga lahko uporabljajo nosečnice, dojenčki, malčki in otroci. Potrebujete 60 g karitejevega masla, 20 g ognjičevega olja in 20 g kokosovega olja. Sestavine stehtajte v posodi in jih stepajte s paličnim mešalnikom, da dobite gosto in gladko zmes. Nosečnice lahko dodate še eterična olja. Zlasti če boste masirale nosečniški trebušček, lahko na količino 100 g dodate 7 kapljic eteričnega olja nerolija in 7 kapljic eteričnega olja mandarine. Tudi za malčke lahko dodate 5 do7 kapljic eteričnega olja sivke. Pri dojenčkih eterična olja izpustite.

Ta recept lahko uporabite za nego nosečniškega trebuščka, pri pleničnem izpuščaju, za suho in razpokano kožo ter pri ekcemih.

Nina Medved

Nina Medved

https://www.magnolija.si/

aromaterapevtka in ustanoviteljica Magnolije, šole za aromaterapijo in parfumeristiko

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav