Kamniška Bistrica

0
793
Kamniška bistrica
Kamniška bistrica

Poseben čar ima umetno jezero.

Tickless

V bližini doma v Kamniški Bistrici izvira reka Kamniška Bistrica, ki sicer izvira na treh koncih, a je izvir pri domu najbolj poznam in priljubljena izletniška točka.

Za mnoge pa izhodišče izletov. Izvir, voda priteče iz pod skal, poraslih z mahom. Poseben čar ima umetno jezero, kjer se nekaj časa zadrži voda, preden nadaljuje svojo pot naprej.

V poletnih mesecih, pa je jezero prijetna osvežitev družinam, ki posedijo v bližini. Le nekaj sto metrov stran od izvira se nahaja Plečnikov Dvorec.

IMG_2487IMG_2488IMG_2493IMG_2495

Slab kilometer pred Domov v Kamniški Bistrici se nahaja Soteska Predaselj – Veliki in Mali Predaselj. To je najožji del struge Kamniške Bistrice. Nekaj minutni sprehod skozi sotesko zajema čudovit razgled na kristalno čisto Kamniško Bistrico.

Za konec vam predlagamo še ogled slapu Orglice, izhodišče katerega je ob lokalni cesti na poti iz Kamniške Bistrice proti Kamniku. Na parkirnem prostoru lahko parkirate in po markirani pešpoti desno v gozd sledite markacijam. Pot ni zahtevna, do slapu boste potrebovali eno uro.

Opis poti:

Peljete se proti Kamniku in sledite tablam za Kamniško Bistrico. V Kamniški Bistrici parkirate na parkirišču od tod imate različne poti, ena iz možnosti je tudi gondolona na Veliko planino.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here