Igre z otrokomKako izbrati prave igračeKam lahko peljemo otroke v prostem času

Kam lahko peljemo otroke v prostem času

Za izlet z otrokom si vzemi dovolj časa, najbolje je dopoldne in med vikendom. Za podrobnosti o delovnem času, vstopnicah in predstavah se obrnite na posamezno institucijo.

LJUBLJANA

V prestolnici lahko z najmlajšimi obiščete Lutkovno gledališče. Ogledate si lahko različne predstave: Tika Tak, Zmajček, Ti loviš, Močeradek gre čez cesto, Sapramiška, Črni muc vasuje. Za otroke od petega leta je na voljo gledališka delavnica Igrajmo se pravljico. Če pa vašega otroka bolj zanimata znanost in eksperimentiranje, ga lahko odpeljete v Hišo eksperimentov. Preizkusite se lahko v eksperimentih, si ogledate razstavo, poslušate predavanje. Za male ljubitelje živali bo še posebej zanimivo v Živalskem vrtu Ljubljana. V Mestnem muzeju Ljubljana ponujajo različne delavnice in dogodke. Skupaj z otroki raziskujte in spoznavajte zgodovino mesta. Lutkovne predstave lahko obiščete tudi v Lutkovnem gledališču Zapik, ne pozabite pa tudi na Mini Teater. Predstave, galerije, tečaje najdete tudi v Hiši otrok in umetnosti. Za vaše najmlajše pa dobro poskrbijo tudi v Pionirskem domu, kjer otrokom nudijo Črkarijo, Ustvarjalnico Muce Copatarice, lutkovno vzgojo, plesne delavnice, glasbene urice, pouk inštrumenta, igralne urice v tujem jeziku, risanje, kiparjenje, torej vse za otrokovo ustvarjalnost. Ne pozabite tudi na Siti Teater, kjer se bodo otroci prvič srečali s čisto pravimi otroškimi gledališkimi predstavami.

MARIBOR

V Umetnostni galeriji v Mariboru otroci lahko spoznavajo svet umetnosti. Nudijo vam otroške in družinske ustvarjalnice, pravljične ure, detektivske igre, otroški dan umetnosti in tradicionalno razstavo otroških del. Različnih delavnic in predstav se lahko udeležite tudi v Lutkovnem gledališču Maribor. Ne pozabite tudi na SNG Maribor, kjer prav tako pripravljajo otroške predstave ter Narodni dom Maribor, kjer imajo otroci lahko svojo abonmajsko vstopnico. Za likovno ustvarjalnost in druženje z vrstniki obiščite Dom ustvarjalnosti mladih.

CELJE

Zanimiv je otroški muzej Hermanov brlog, ki zbira, hrani, raziskuje in razstavlja slovensko premično kulturno dediščino. Otrokom pomaga pri spoznavanju in razumevanju sveta. Lahko pa se odločite za predstave v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, kjer imajo poseben abonma za malčke. Obiščite pravi prostor za igranje, učenje, druženje in čudenje svetu Tehnopark Celje, ki je prvi in največji park znanosti, tehnologije in inovativnosti.

NOVO MESTO

V Knjižnici Mirana Jarca prirejajo različne aktivnosti, na primer Predšolsko bralno značko, Mavrično ribico, kjer otroci pripovedujejo pravljice, ure pravljice itd. Najprej poslušajo pravljice, nato pa izdelujejo različne izdelke, ki se na pravljico navezujejo. Skupaj si lahko ogledate lutkovne predstave ali se udeležite likovnih delavnic, ki jih organizirajo v hostlu Situla, v knjigarni Goga pa lahko gledate različne predstave za otroke.

KRANJ

Otroke lahko v svet pravljic popeljete z Lutkovnim gledališčem Kranj. Lahko pa jih odpeljete na različne delavnice v kulturni center Krice Krace ali pa na vodene igralne urice v Rajarijo. Veliko pa je tudi možnosti za gibanje na prostem (Otroško igrišče GibiGib, Otroško igrišče na Pungertu itd.)

KOPER

V Gledališču Koper vas v pravljični svet odpeljejo s predstavami Binka Tinka Pobalinka in čudež, Mali modri Huhu, Imej se rad itd. Lahko pa obiščete Center eksperimentov Koper, kjer se boste z eksperimenti srečali na zabaven in zanimiv način. Ne pozabite tudi na Lutkarnico in Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja, kjer se malčki lahko spoznajo s pravljicami.

NOVA GORICA

Slovensko narodno gledališče Nova Gorica je pripravilo abonma za najmlajše. Na ure pravljic se odpravite v knjižnico Franceta Bevka, v Solkanu pa obiščite e-Hišo, kjer se bodo vaši malčki spoznali z eksperimenti na zanimiv način.

To je zgolj nekaj idej za izlet z otrokom oziroma za preživljanje prostega časa. Lahko pa si ga popestrite sami, z izletom v naravo, igrami, ročnimi spretnostmi … Naj bo urnik vaših malčkov pester. Vikende pa si lahko popestrite z izletom po Sloveniji, na primer Kekčeva dežela, Arboretum Volčji Potok, Postojnska jama. Zagotovo pa se bodo vsaj med počitnicami tudi v vašem kraju odvijale zanimive aktivnosti, s svojimi najmlajšimi se jih udeležite tudi vi.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj