Kakšne plenice so najboljše za otroka?

0
1306
previjanje

Nakup prvih plenic starše postavlja pred veliko vprašanj. Med poplavo različnih blagovnih znamk je težko izbrati prave. Prav vse blagovne znamke pa obljubljajo isto: da se bo vaš dojenček v njihovih plenicah počutil najboljše.

Dobre plenice so pomembne za dobro počutje vašega otrokaprevijanje

Vaš dojenček vam bo sam pokazal, katere plenice mu odgovarjajo. Na to vpliva veliko dejavnikov: od občutljivosti dojenčkove kože do tega, koliko ste pripravljeni zapraviti za plenice.

Na koncu o tem, katere plenice ustrezajo, odloči dojenčkova ritka. Če ima dojenček nenehno vneto ritko, je pametno, če poskusite z drugo znamko plenic. Tudi pri plenicah velja, da drage plenice niso vedno tudi najboljše. Pomembno je, da je otrokova ritka vedno na suhem. Žal tega ne zagotavljajo vse plenice. Poleg tega je treba plenico prilagoditi telesu dojenčka. Ko ga previjate, morate poskrbeti, da plenice ne namestite preveč na tesno, sicer se zareže v dojenčkova stegna. Najbolje je, da v prvih tednih dojenčkovega življenja poskusite več znamk plenic ter se nato odločite za tiste, ki mu najbolj odgovarjajo.

Vir: Mami

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here