Igre z otrokomKako izbrati prave igračeKakšne igre naj se igra otrok

Kakšne igre naj se igra otrok

Oglejte si video z neodvisnim predavateljem, walfdorfskim pedagogom in pisateljem Godijem Kellerjem.

Po današnjem predavanju me je vprašala gospa, če ji dam dober nasvet, kaj lahko naredi za svoje otroke. Rekel sem ji, da je prva stvar vzgoje otroka, vzgoja samega sebe! Torej živi svoje življenje! In ga čuti, če intenzivno živiš svoje življenje in si igriva oseba, potem ti bo tvoj otrok sledil. Velik pomen ima tudi prosta, svobodna igra otroka.

Tukaj otrok vadi vse osnovne stvari in tukaj se ne bi smeli vtikati, to naj otrok naredi sam. In seveda je vaša odgovornost, da daste prednost tradicionalnim igram, ki obstajajo v vsaki družbi. In vsi poznamo igro kot je skrivanje in karkoli že imate v vaši kulturi. In lahko ste prepričani, da je to najboljša odločitev, da tem igram daste prednost.

Vprašajte svoje stare starše, kaj so se igrali in obstajajo igre, ki se res prenašajo iz generacije v generacijo. Npr. obstaja igra, ne vem, kako jo imenujete, kjer otroci morajo izbirati med dvema stvarema, npr. jabolkom in čokolado, kjer se potem ujamejo. To je kot izbiranje med nebesi in peklom in tu imamo močno starodavno domišljijo. In res ste lahko prepričani, da je to dobra odločitev, da se igrajo te stare igre, ki se igrajo po vsem svetu. Ampak to ni prosta igra, ki pa je tudi zelo pomembna.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj