Kakšen je idealen voziček?

0
417

Obstaja veliko modelov različnih vrst. Seveda je voziček potrebno prilagoditi predvsem otrokovim potrebam. Voziček naj ponuja obilo prostora in zato optimalno tudi odlično varnost, sestavljajo naj ga materiali, ki niso alergeni in dihajo ter obdajo otroka s prijaznim in domačim ozračjem.

Eden od najbolj pogostih problemov je tudi to, ali je voziček pralen. Zato je pomembno, da je enostaven za čiščenje, odstranljiva in strojno primerna streha je torej pomembno merilo. Voziček ima največkrat še veliko dodatnih funkcij, kot so dežnik, mreža proti žuželkam, velike košare za shranjevanje med kolesi in vrečke, predstavljajo prostor za vse vrste opreme, kot so rezervne plenice, steklenice, piškotki, najljubše igrače ali rezervna obleka. Zelo praktičen je večfunkcijski model vozička. Prednost teh modelov je, da jih lahko uporabljate dolgo časa, slabost pa, da je pretvorba nekoliko zapletena.

Pri izbiri vozička vlogo igra tudi velikost vaše hiše ali stanovanja in vašega prtljažnika. Poleg praktičnih razlogov pa je za nekatere pomemben tudi videz vozička, saj boste z njim velikokrat na cesti. Vse funkcije in lastnosti v kombinaciji z dodatki pa niso vedno prijazni do vašega proračuna. Zato pride v poštev tudi, če voziček dobite od koga v družini ali prijateljev, ki vozička ne bodo več rabili. Pomembno pa je, da je voziček stabilen, udoben in varen za otroka.

Vir: Lifeportal

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here