Kakšen bo trebuh po porodu?

0
2383
Nosečnica v postelji
Nosečnica v postelji

Otroček je v zibki, vaš trebuh pa je morda tak kot takrat, ko ste bili v petem, šestem mesecu. Računati morate na to, da se mora skrčiti še maternica. Takoj po porodu je trebuh podoben nekoliko spuščenemu balonu – malo ohlapen je in malo nagrbančen – neprimerljiv z napeto površino trebuha tik pred porodom. Trebušček bo kopnel hitreje, če med nosečnostjo niste pridobili preveč kilogramov, če ste bili telesno aktivni in če je to vaše prvo dete. Po vsakem naslednjem otroku je ta proces za spoznanje počasnejši in zahteva od vas nekoliko več potrpljenja. Tudi strije bodo postajale svetlejše, a za to potrebujejo kar nekaj časa po porodu.nosenica_v_postelji_1

Pomoč:

  • Ne pomaga le izgubljanje kilogramov, čeprav je lahko zelo uspešno. Brez telovadbe ne bo šlo, saj se je koža na trebuhu med nosečnostjo pridno širila in ostaja po porodu ohlapna, mišice pa so zaradi teže, ki so jo pomagale nositi, oslabele. Tu bodo uspešno pomagali trebušnjaki vseh vrst, seveda ob hkratnem stiskanju mišic medeničnega dna in globoke trebušne mišice.
  • Dobro vam bo dela tudi masaža trebuha z naravnim oljem, ki mu lahko primešate kapljico eteričnega olja, da bo masaža še prijetnejša. Takoj po porodu masaža pomaga pri hitrejšem krčenju maternice, poveča prekrvavitev tkiva in učvrsti kožo.
  • Za prvo silo vam bo morda prav prišlo perilo, ki nežno oblikuje postavo – do trenutka, ko ga zaradi pridne in uspešne vadbe ne boste več potrebovali.

Vir: Poporodni izziv

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here