Kako zdravo je jesensko vreme?

0
710
jesen_otrok

Jesen je čas prehladov. To je splošno mnenje, ki je pogosto upravičeno. Dež, hladen veter, visoka vlaga in veliko blata starše pripravijo do tega, da se sprašujejo, če je sploh dobro, da se otroci igrajo zunaj.

Jesensko vreme je lahko breme za astmatike in ljudi z občutljivimi bronhiji. Sicer pa je pomembno, da izberete pravilna oblačila. Vrhnja oblačila naj bodo nepremočljiva in zračna. Otroku ne sme biti ne prevroče, ne premrzlo. Če mu je prevroče, se bo otrok hitro znojil. Otroka zato ne oblecite preveč. Najbolj priporočljivo je čebulno oziroma večplastno oblačenje. Tako lahko otroka na primer oblečete v jopico in telovnik. Bundo ali plašček prihranite za pozimi. Pomembna je tudi zaščita glave, torej kapa ali naglavni trak. Tudi čevlji morajo biti topli in vodoodporni.jesen_otrok

Poleg primernih oblačil starši poskrbite za krepitev imunskega sistema otrok. To pomeni, da otroka, ko pridete nazaj v hišo slečete in ga ogrejete, če ga zebe, poleg tega pa skrbite za ustrezno oskrbo z vitaminom C.

Limona verjetno ni všeč vsem otrokom, raje pa imajo kakšno sadno solato. Otrok naj je sadje vsak dan. Eno jabolko ali pomaranča na dan lahko že dela čudeže. Če ima otrok močan imunski sistem, je bolje zaščiten tudi v hladnem in mokrem vremenu.

Nekateri menijo, da bo otrok bolj zdrav, če bo jeseni kar v hiši, vendar dejansko ni tako. Svež zrak je bolj zdrav od zraka v hiši. Poleg tega se imunski sistem ne more okrepiti, če je otrok tako rekoč »zavit v vato«.

Vir: Mamiweb

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here