Kako vzdrževati zadostno količino mleka

0
1144

1.        Dnevno zaužijte 500 kalorij več kot običajno (pri dvojčkih 1000). Dojenje ni primeren čas za diete, te lahko ogrozijo nastajanje mleka.

2.        Dnevno popijte 1 liter vode več kot običajno. Tekočina ugodno vpliva na nastajanje mleka.

3.        Čim več počivajte. Omogočite telesu, da si med hranjenji odpočije. Če je le mogoče, si privoščite popoldanski počitek, da zvečer ne boste preveč utrujeni.

4.        Dojenje je naraven sistem ponudbe in povpraševanja. Čim bolj pogosto boste dojili, tem več mleka bo nastajalo v prsih. Hranjenje otroka gleda na njegove naravne potrebe ne pomeni, da je mleka vedno manj, nasprotno: naraven način hranjenja spodbuja tvorbo mleka in neprestano obnavlja njegove zaloge.dojenje_roka

5.        Včasih otrok sesa zgolj iz užitka, tudi ko je že dojka prazna. Morda se vam bo zdelo, da je še lačen, saj bo jokal, ko ga boste odmaknili od prsi.

6.        Dokler v celoti ne obvladate tehnike dojenja, otroku ne ponujajte stekleničke – ne z iztisnjenim mlekom, ne z mlečnimi pripravki. Tehnika sesanja dudke je drugačna in otrok se bo teže privadil dojenju.

7.        Ko se privadite dojenja in omogočite otroku, da sesa, kadar se mu zahoče, postane čas hranjenja krajši, obroki pa pogostejši, kot pri hranjenju po urniku. Dokler otrok normalno pridobiva telesno težo, ste lahko prepričani, da dobi dovolj mleka, ne glede na način hranjenja.

8.        Bodite pripravljeni na težave, vendar ne obupajte in poiščite pomoč, če jo potrebujete.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj