Kako se znebiti odvečnih oblog okoli trebuha?

0
1578
Hoja.
Hoja.

Preden začnete delati vaje se posvetujte s svojim zdravnikom, kdaj po porodu jih lahko začnete izvajati.

Vitja Sikošek pravi: »Prvi korak, ki ga storimo, da se znebimo odvečnega trebuha po porodu, je hoja.« To pomeni, da se moramo veliko gibati in, kar je zanj zelo pomembno, hoditi oziroma se gibati v naravi. Če je lepo vreme, lahko mamice združite dobro s koristnim in odpeljete svoje dojenčke, malčke na dolgi sprehod ter s tem naredite dobro otroku, ki je na svežem zraku, ter se tudi same razmigate. Pojdite na teren, kjer cesta ne pelje samo naravnost in morajo ritne mišice in mišice na nogah res zelo delati ter se s tem krepijo.

»S tem, ko se boste veliko gibali, boste telo spodbudili k temu, da začne uporabljati odvečne kalorije, ki jih imamo sedaj shranjene v obliki maščob za energijo, in tako naredili prvi korak k temu, da izgubite ta odvečni trebuh,«  pravi Vitja Sikošek.

»Pri izgubi odvečnega trebuha pa nam pomagajo tudi vaje za krepitev trebušnih mišic in te vaje so dobre zato, ker imamo velik trebuh in s tem trebušno steno raztegnjeno in razrahljano. Z vajami jo okrepimo in učvrstimo, tako da postane naš trebuh bolj raven in bolj stisnjen navznoter,« pravi športni trener Vitja Sikošek.

Priporoča tudi izvajanje 3 enostavnih vaj za krepitev trebušnih mišic, ki jih najdete tukaj.

Za več uporabnih priporočil Vitje Sikošeka, športnega trenerja, pa kliknite tukaj.

DELI

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here