Kako se mama spopada s strahom pred porodom

0
1138

Strah pred porodom je prisoten, zato se mora o tem pogovarjati in se na to pripraviti.

Eva Hrovat Kuhar, diplomirana psihologinja in družinska ter vedenjska terapevtka poudarja, da je predvsem pomembno, da se mama seznani s tem kaj jo čaka v nosečnosti, da posluša sama sebe in stopi v nosečnost samozavestno. Strah pred porodom je prisoten, zato se mora o tem pogovarjati in se na to pripraviti. Oglejte si video.

Anekdota: pogovarjali sta se dve nosečnici in tista, ki je šla prvič rodit je brekla drugi, blagor tebi, ki gre drugič rodit in veš kaj te čaka, ta druga pa je rekla, ne ne, blagor tebi, ki greš prvič in ne veš, kaj te čaka. Prvič je drugače, ker greš v nekaj neznanega. To je umaknjeno, o tem se ne govori, ženskam manjkajo informacije, kako se obnašaš, kako dobit informacije.

In vsak strah je manjši, če poznaš situacijo. Zato je dobro, da beremo knjige, najdemo forume. Potrebno je normalno živet, zdravo in tudi pri pripravah na porod … ne preveč komplicirat ne pa premalo. Porodnica mora biti samozavestna, da ve, da bo zmogla. Telo se spreminja, ampak ravno skakat v 9. mesecu, težje je v zadnjem trimesečju, naraščajoča teža, okornost.

 

Eva Hrovat Kuhar

diplomirana psihologinja ter družinska in vedenjska terapevtka

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj