Kako se izogniti bojem pri oblačenju

0
464
Družina na travniku
Družina na travniku

Pri številnih tri- in štiriletnikih se oblačenje sprevrže v boj. Zapletom se boste izognili in hkrati krepili otrokovo samozavest, če boste upoštevali spodnja tri načela.

– Omogočite mu izbiro

Če otrok nekaterih oblačil ne mara ali če si izbere neprimerne kose (kratke hlače sredi zime), mu ponudite, da lahko izbira med dvema oblačiloma. »Bi raje oblekel žametne hlače ali kavbojke?« Tako bo dobil občutek, da tudi on odloča, hkrati pa boste njegovo pozornost odvrnili od neprimernih oblačil.

– Omogočite mu vajo

Majhni otroci obožujejo novosti, in to vključuje tudi prikaze, kako delujejo zadrge, gumbi in zaponke. V hiši poiščite stvari, na katerih lahko otrok vadi – dajte mu, recimo, toaletno torbico na zadrgo. Kupite lahko tudi poučne kartonke, kako si zavezati čevlje in narediti preproste vozle in pentlje.

– Škatla s kostumi

Pri treh letih ali celo še prej se otroci zelo radi preoblačijo. Malčki zelo uživajo, če jim starši posodijo svoja stara oblačila in modne dodatke. Kostume pospravite v veliko škatlo – čim več bo oblačil, tem bolje. Primerni so stari šali, rokavice, klobuki, sončna očala, stare obleke, čevlji, predpasniki in nakit. Ostanke blaga lahko uporabite kot ogrinjala ali krila. Poiščite tudi kaj zlatega, srebrnega ali svetlečega. Otroku ne dajte kosov, ki so predolgi ali imajo okoli vratu vrvico, saj je to za malčke lahko nevarno.

Vir: Moj čudežni malček

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here