Kako se izognemo težavam pri navajanju na kahlico

0
447

Težave bodo verjetno nastopile, če se prezgodaj odločimo, da bomo otroka navajali na kahlico. Večina motenj, povezanih z zadrževanjem vode, je posledica tega, da so otroka silili, naj ostane na kahlici in skušali z avtoriteto uveljaviti svoje želje. Ne bodimo preveč prizadevni pri navajanju na kahlico.

–        Pustimo otroka, naj se razvija s svojo naravno hitrostjo, na noben način ne moremo pospešiti tega procesa, to tudi ni naša naloga, tu smo zato, da mu pomagamo. Vse, kar lahko storimo je, da se hitro odzovemo, kadar nam otrok sporoči, da bo lulal, in da imamo pripravljeno kahlico ali da je stranišče dostopno. Ko se mu posreči, ga pohvalimo.

–        Pomagajmo otroku, da bo ponoči ostal suh: dve uri pred spanjem naj raje ne pije; preden gre v posteljo, naj gre lulat, v postelji pa naj ima pižamo ali srajčko, ki se hitro sleče ali dvigne.

–        Če mislite, da se otrok le predolgo ne navadi na kahlico, se obrnite za nasvet k strokovnjaku, da bo presodil, ali ne gre morda za organski vzrok. Težave so lahko posledica majhne zmogljivosti mehurja, zapore sečevoda ali pri deklicah ektopičnega sečevoda (sečevoda z nepravilno lego).

Vir: Kaj zmore vaš otrok

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here