Kako prerazporediti obroke, da bi spali več

0
709
Dojenje

Vaš počitek in zadovoljstvo dojenčka sta odvisna od vaše pripravljenosti prilagajate se nočnemu zbujanju. V prvih mesecih boste izgubljali ure spanca, če boste dojenčka pustili čakati na obroke hrane. Kasneje pa boste obsojeni na tedne nepotrebno prekinjenih noči, če ga boste prehitro nahranili.

Ključ do uspeha pri prerazporejanju zgodnjih jutranjih in nočnih obrokov tako, da ustrezajo vsem, je, da prenehate biti disciplinirani. Nikar se ne slepite, da je za dojenčka »dobro«, če preskoči en obrok; krepost nima nič opraviti s tem. Ne smete imeti občutka, da ga »razvajate«, če ga nahranite, preden je sestradan, ali mu daste še malo mleka za malico. Ravnati je treba po zdravi pameti. Če se sprijaznite s tem, boste skoraj vedno predvideli in preprečili hranjenje ob skrajno nespodobni uri. To storite tako, da dojenčka zbudite in ga nahranite, namesto da čakate, da se zbudi.

Zakaj neki bi se opolnoči izčrpani zgrudili v posteljo, zavedajoč se, da bo hotel jesti ob dveh in ob šestih, ko pa ga lahko zbudite tik pred spanjem in si zagotovite, da vas bo zbudil samo okrog štirih?

Vir: Otrok or rojstva do šole

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here