Kako preprečiti prezgodnji porod

0
3299
Prezgodnji porod

Prej kot so znanilci okužbe odkriti, bolj sigurno je, da se boste lahko izognili prezgodnjemu porodu.

Da bi se izognile prezgodnjemu porodu, lahko nosečnice veliko naredite same: bolj pogosto si vzemite odmor in čas zase, predvsem pa poslušajte svoje telo in signale, ki vam jih pošilja. Lažni popadki – pojavljajo se od približno 5. meseca nosečnosti, pa vendar ste vseeno zaskrbljeni in se bojite, da bi dojenček na svet hotel priti prezgodaj.

Povečano tveganje za prezgodnji porod obstaja pri nosečnicah, ki:

  • so stare pod 18 ali nad 35 let,
  • so že imele splav ali prezgodnji porod,
  • pričakujejo dvojčke, trojčke, ipd.,
  • so pod fizičnim ali psihičnim pritiskom,
  • kadijo,
  • imajo kronične bolezni, kot sta astma ali diabetes.

Stres in okužbe so glavni vzroki

Prezgodnji porodi se pojavljajo tudi pri ženskah, ki sicer nimajo nobene prepoznavne nevarnosti ali rizične nosečnosti. Glavni vzroki za prezgodnji porod pa so stres in preobremenitev matere ter okužbe, ki pridejo iz nožnice v maternico. Iz tega razloga morate biti nanje še posebej pozorni in se redno kontrolirati.

Najpogostejši vzrok preprečljivih prezgodnjih porodov so vaginalne okužbe. Okužbe lahko privedejo do prezgodnjega poroda, do pretrganja membrane ali sprememb na materničnem vratu. Če jo odkrijemo zgodaj, jo lahko uspešno zdravimo. Znaki vključujejo povečan izcedek, srbenje ali pekoč občutek v vagini, kot tudi visoko pH vrednost v nožnici. Običajna pH vrednost je med 4,0 in 4,4.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here