Kako poteka terapija senzorne integracije

0
3585

Kristina Miljančič Špacapan, prof. def., senzorno integracijski pedagog v videu opiše, kako poteka terapija v senzorni sobi.

Kristina Miljančič, prof. def., senzorno integracijski pedagog v videu opiše, kako poteka terapija v senzorni sobi.

Jaz pogosto delam tako, da se igrava v tej senzorni sobi, raziskujeva, delava na senzoriki, potem pa gremo na mizo oziroma odvisno, kako je otrok pripravljen. Če ni pripravljen biti dve minuti na miru, potem narediva to kar sproti in starše naučimo. So točno določeni gibi.

Gib ima določen odgovor in s tem potem poskušamo naediti tisti pravi vzorec, nevrološki, ki pomaga tudi ostalemu sistemu. Ker kompenzacija ni vedno v redu. Prijem mora biti res pincetni, ne more biti tole, to je kompenzacija. Tako je potem lažje pisati. Ravno s tem prijemalnim refleksom pridemo kasneje do dozorevanja prijema, ker če so ti nižji sistemi v možgančkih še vedno aktivni, se pravi, oni nas varujejo, nam hočejo pomagati, ne morete vi delovati v polnosti, kot bi si želeli.

Ne moremo delovati, ko gre za preživetvene sisteme, nas ovirajo, da bi naše razmišljanje delovalo, ker za možgane je bolj pomembno preživetje kot pa višji kognitivni sistemi, npr. branje ali pisanje itd.

Sodelujoči strokovnjaki:

Kristina Miljančič Špacapan

http://micsi.si/

prof. def., pedagoginja za senzorno integracijo, Micsi d.o.o.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here