Kako postati uigran »tim«

0
438
mamainotrok

Postala sta starša in za nekaj časa bosta morala svoje želje in potrebe postaviti v drugi plan. Mamice so pogosto izčrpane, očetje pa se v prvih nekaj tednih celo počutijo nekoliko izključene. Potrebno je predvsem malo potrpežljivosti in prizanesljivosti do drug drugega. Povsem naravno je, da se včasih počutita nekoliko ujeta. Tukaj je nekaj nasvetov, kako čim lažje prebroditi prve tedne.

–         Za nasvete in pomoč ob obisku vprašajta babico.

–         Bodita drug drugemu v oporo.

–         Nova družina potrebuje mir in varnost. Obiske prijateljev in sorodnikov, če je le mogoče, razdelite tako kot vam ustreza.

–         Napolnite si baterije – ponoči izmenično vstajajta (mamica takrat, ko mora dojiti, drugače lahko tudi očka, če pa ima naslednji dan službo, se lahko dogovorita, da bo večkrat vstajal med vikendom), če ponoči niste veliko spali, si privoščite nekaj počitka čez dan.

–         Pogovarjajta se med seboj – spremenilo se vama je življenje, misli in čustva. Včasih ste veseli, optimistični, srečni. Potem spet zaskrbljeni in razdraženi. To je popolnoma normalno. Še vedno se namreč veliko partnerjev med seboj ne pogovarja odkrito, ne upajo si odkrito povedati, kaj jih muči in bremeni.

mamainotrok

Vir: Rund-ums-Baby

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here