Kako poskrbeti za otroško kožo pozimi?

0
8

Dejstvo je, da je otroška koža občutljivejša in nežnejša, zato pa še dovzetnejša za vplive iz okolja. Mrzel zrak zunaj ter suh zrak v notranjih ogrevanih prostorih še dodatno izsušita otroško kožo. Kako jo zaščititi?

Tako kot v hladnih mesecih poskrbimo za toploto in zaščito telesa s toplimi oblačili, je treba poskrbeti tudi za »obleko« kože, ki je izpostavljena zunanjim vplivom. To je zlasti koža obraza in rok.

Spodnjih 5 nasvetov vam bo v pomoč pri negi kože malih sončic in sončkov v zimskih dneh:

1. nasvet: Za umivanje uporabljajte nežna mila – brez nepotrebnih dodatkov, kot so parfumi in barvila.

Mila z dodanimi parfumi in barvi ter mila, ki se težko sperejo z vodo, dodatno izsušijo kožo. Zato je priporočena uporaba nežnih izdelkov. Takšne najdete v liniji za nego kože Bambo Nature, proizvedeni na Danskem. Njihov gel za umivanje telesa in las (na voljo v večji in manjši embalaži) je veganski, iz 100 % naravnih sestavin in primeren za najobčutljivejšo kožo. Ne draži oči in je dermatološko testiran.

Za male uživače pa je odlična tudi oljna kopel iz certificiranega ekološkega repičnega olja in olja mareličnih koščic z visoko vsebnostjo vitamina E, ki ohranja kožo navlaženo in negovano. Za mehko in  voljno kožo je dovolj le nekaj kapljic v kopeli, primerna pa je tudi za nežno masažo po umivanju.

2. nasvet: Nahranite kožo z vlažilnim losjonom – prilagojenim nežni otroški koži.

Za nego kože se (po potrebi – ne nujno vsak dan) priporoča tudi uporaba vlažilnega losjona. Losjon za telo Bambo Nature (na voljo v večji in manjši embalaži) s 23 % maščob rastlinskega izvora ne vsebuje parfumov in barvil in je dermatološko testiran. 100 % naravnih sestavin vključuje aloe vero, karitejevo maslo in kokosovo olje.

3. nasvet: Preden greste na mrzel zrak, zaščitite izpostavljeno kožo obraza in rok. V sončnih dneh ne pozabite tudi na UV-zaščito!

Rdeča lička in nosek so zelo simpatični pri malčkih, a nakazujejo na izsušitev kože. Zato preden odidete na svež zrak, namažite lička, nos, brado in roke s kremo, ki vsebuje več maščob.

Za ta namen je odlična pomirjujoča krema Bambo Nature, ki vsebuje kar 38 % maščob rastlinskega izvora. Krema je zaradi negovalnih sestavin, aloe vere, karitejevega masla in kokosovega olja, odlična za pomiritev razdražene kože in njeno zaščito. Zato je poleg za ritko oz. nego kože pod pleničko odlična tudi za zaščito izpostavljene kože obraza in rok v hladnejših dneh.

Tudi pozimi pa v sončnih dneh nikakor ne pozabite na UV-zaščito nežne otroške kože. Pri Bambo Nature imajo na voljo kremo za zaščito pred soncem z zaščitnim faktorjem 30 in z zaščitnim faktorjem 50.

4. nasvet: Poskrbite, da otrok dovolj pije

Na kožo ima velik vpliv tudi hidracija, zato poskrbite, da bo otrok dovolj pil – pa naj gre za dojenje, hranjenje z mlečno formulo ali pri večjih raziskovalcih pitje po steklenički ali iz kozarčka. Najboljša je voda, nesladkan čaj ali kompot.

5. nasvet: Zrak v notranjih prostorih naj ne bo (pre)suh

Zaradi ogrevanje je navadno zrak pozimi v notranjih prostorih presuh. Ustrezna relativna zračna vlažnost je med 40 in 60 %. Za večjo vlažnost lahko namestite posode vode na radiatorje ali vlažne krpe.

Uživajte na zraku z malo sončico ali sončkom – tudi pozimi
Tudi v hladnejših dneh preživite z malo sončico in sončkom čim več časa na svežem zraku. Le poskrbite, da bo nežna otroška koža zaščitena.

Oglasno sporočilo

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj