Kako poiščemo doulo

1370

Nekaj napotkov, kako poiskati doulo.

Kako najti doulo?

Lahko jo najdete preko referenc, če poznate katero, ki je imela doulo prisotno, ali preko interneta. Marsikatere se preko interneta oglašujemo oziroma pišemo članke. Sta dve združenji, ki imata bazo doul  Vis Feminea in Naravni začetki. Doulo najamete tako, da jo kontaktirate, najboljše je kontaktirati vsaj nekaj doul in se z njimi spoznati, z vsemi ali vsaj dvema. Za doulo se odločate enostavno po svojem občutku, katera je tista, s katero ste se najbolj ujeli, imate najboljši občutek do nje.

Kdaj najeti doulo? 

Nekateri se odločajo že pred zanositvijo, najboljše pa je okrog petega ali šestega meseca, kasneje nas lahko porod preseneti, tudi v sedmem mesecu, zato je najboljše okrog petega, šestega meseca poiskat doulo in se dogovoriti glede vseh porodnih želja.

Združenje slovenskih doul vsako leto praznuje Svetovni teden doul – porodnih spremljevalk, običajno marca, ko predstavijo svoje poslanstvo, delo in vpliv. Pripravljajo različna predavanja, delavnice, projekcije filmov v povezavi z vsakoletnordečo nitjo. Doule s podporo pri porodu, s svojim delovanjem in aktivizmom prispevajo k lepšim porodom in lepšim rojstvom.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav