Kako po porodu dobiti nazaj svojo staro postavo

0
1233
Vitamini in minerali.
Vitamini in minerali.

Nosečnost spremeni žensko telo in s tem pušča za sabo sledi. Začetno veselje mladih mamic pogosto zasenči dejstvo, da se jim je telo spremenilo in da imajo nekaj kilogramov več kot pred nosečnostjo. Večina ženske hrepeni po tem, da bi čim prej dobila nazaj svojo staro postavo, le da je včasih to zelo težko.

Normalno je, da se teža med nosečnostjo poveča, saj telo potrebuje energijo tako za mater kot za nerojenega otroka. Zmotno je mišljenje, da bi morali med nosečnostjo jesti za dva, je pa potrebno podvojiti količino vitaminov in hranil v prehrani. Doječa mati mora v prvem obdobju po nosečnosti paziti na zdravo prehrano, ki bo koristna za proizvodnjo materinega mleka. Matere, ki dojijo, izgubijo odvečno težo hitreje, saj se pri dojenju porabi veliko energije. Po odstavitvi pa telo te energije ne porablja več, zato je tedaj najboljši čas za spremembe v prehrani.

Počasna izguba kilogramov je bolj zdrava in trajna

Pridobivanje telesne teže med nosečnostjo in po njej je za večino žensk je zelo frustrirajoče in depresivno. Pogosto te ženske dobijo dober nasvet, naj jih poskušajo izgubiti s pomočjo športa in zdrave prehrane, ampak to je pogosto lažje reči kot narediti. Mlada mati je pogosto preobremenjena z vsemi nalogami. Pomembno je, da imate potrpljenje.

Vzemite si pol ure dnevno zase

Obstajajo načini, da kot mama počnete vse vsakodnevne naloge in športe pod eno streho.  Pod šport spada tudi sprehod z otrokom v vozičku. Druga možnost je, da se prijavite na vadbo mamic z dojenčki, kjer bosta vadila tako vi kot dojenček. Pomembna je tudi prava prehrana. Bel kruh in rogljičke nadomestite s polnozrnatim kruhom. Imejte vsaj tri obroke na dan. Ne jejte ostankov za otrokom, čeprav se vam jih zdi škoda vreči stran. Prehrana mora biti bolj bogata z beljakovinami. Še posebej ponoči se je treba izogibati ogljikovih hidratov..

Vir: UnserBaby

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here