Kako otroka od 1 – 5 let ustrezno pripravimo na prihod novega družinskega člana

0
912

Enoletni otrok še ne razume, kaj pomeni, da bo dobil dojenčka. Nikoli se ne moremo vnaprej pripraviit, ker ne vemo kakšen bo dojenček.

S starejšim otrokom se moramo pogovarjati kako bo, ko pride dojenček, da se v naprej pripravimo in tudi starejšega otroka z različnimi zgodbami ali igračko, da ima tudi on/ona dojenčka, za katerega mora skrbeti, da bo lažje razumel/a situacijo.

Enoletni otrok še ne razume, kaj pomeni, da bo dobil dojenčka. Nikoli se ne moremo vnaprej pripraviit, ker ne vemo kakšen bo dojenček, kakšna bo reakcija starejšega otroka, zato se je potrebno ukvarjati tudi po prihodu novega družinskega člana. Oglejte si video z Janjo Frelih Gorjanc, univ. dipl. psihologinjo, specialistko ZDT.

Zelo dobro se je prej veliko pogovarjati. Otrok pri enem in dveh letih si ne more predstavljati, kako bo. Večji lažje razume. Veliko bo potrebno delati, ko bo dojenček prišel, ne moremo se v naprej pripraviti. Lahko prej kupimo dojenčka, da bo tudi otrok imel dojenčka.

Povedati mu moramo, da to ne bo dojenček, ki se bo lahko takoj igral z njim. Veliko se pogovarjati kako bo, nikoli se ne moremo vnaprej pripraviti, tudi dojenček nas lahko presenetit. Tudi, ko je dojenček, se moramo veliko z otrokom ukvarjat.

Sodelujoči strokovnjaki:

Janja Frelih Gorjanc

http://www.zdi-krog.si/

univ. dipl. psih., spec. ZDT, KROG Inštitut Terapevtski center

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here