Kako olajšamo dojenčku težave pri izraščanju zob

0
2063

Lidia Rahne, dr. dent. med. spec. pedontolog svetuje, da pri občutljivejših otrocih, pomagate z masiranjem dlesni kadar imajo težave pri izraščanju zob.

Lidia Rahne, dr. dent. med. spec. pedontolog svetuje, da pri otrocih, ki so občutljivejši, da jim pomagate z masiranjem dlesni, kajti, ko zob predre dlesen je tudi težav konec. Lahko vmasiramo balzame oz. gele za lajšanje bolečin, ki jih prodajajo v lekarnah. Predvsem pa svetuje, da starši sledijo otroku.

V tistem času, ko mu izraščje zobje, daje igrače, prste, cele roke v usta, grizala, dude in si stem pomaga. Ta del si drgne, si lajša bolečino oziroma nelagodje.

Če starši temu sledimo, opazimo, kaj otroku ustreza in lahko enako delamo tudi mi, če nam otrok dovoli, da s čisto roko podrsamo po dlesni in otrok bo to pokazal, ali mu je to všeč ali ne. Pri tem lahko uporabljamo tudi gele proti bolečinam, gele za sluznico, teh je več vrst, nekateri umrtvičijo zob ali ne vsebujejo anestetika in je narejen na zeliščni osnovi in deluje pomirjevalno na sluznico.

Lidia Rahne

http://www.zd-lj.si/

dr. dent. med. spec. pedontolog

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj