Kako odnos med partnerjema vpliva na otroka

Partnerja imata dve vlogi, vlogo starša in vloga mož in žena. Pomembno je, da sta vlogi ločeni. Za starševstvo lahko partnerja največ črpata iz partnerskega odnosa. Starša vplivata na otroka s svojim partnerskim odnosom razlaga Sara Jerebic, specialistka zakonske in družinske terapije.

Otrok se je rodil v eno vzdušje in kakšno je to vzdušje, tako se razvija tudi otrokova psihična struktura. Zelo pomembno je, da imata partnerja dve vlogi. Ena vloga je, da sta mož in žena, se pravi partnerja in druga, ko sta starša. Pomembno je, da sva vlogi ločeni, hkrati pa je ravno partnerski odnos tisti, kjer lahko največ črpata za svoje starševstvo, se pravi za očetovstvo in materinstvo.

Otrok se rodi z določenim številom možganskih celic in kako se bodo te celice povezovale, je razlika, kjer je nasilje, kjer konflikti kot pa nekje, kjer se partnerja počutita ljubljena, sprejeta, sta lahko ranljiva, lahko govorita o svojih potrebah, je to vsekakor razlika. Če odnos prej ni zgrajen, ga otrok ne bo osrečil, ampak bodo nastopile dodatne težave. Partnerske težave morajo biti razrešene v partnerskem odnosu, šele potem se lahko razbremenita kot oče in mama.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj