Kako obleči otroka za na sneg

0
1123

Zimska garderoba ne zajema samo smučarskih hlač, jaken in zimskih oblek oziroma kombinezonov, ampak vključuje tudi termo hlače, zimske čevlje, šale, rokavice in kape. Prav tako v to kategorijo sodijo debeli puloverji in toplo spodnje perilo. Kako toplo obleči otroka je v celoti odvisno od tega, kako aktiven je otrok zunaj. Dojenčka, ki je pri miru, morate obleči bolj kot otroka, ki se že podi po snegu. Tudi pozimi je najboljše čebulno oziroma večplastno oblačenje.sneeni_mo_2

Da se otrok pozimi ne prehladi je priporočljivo, da oblačila dihajo. Vlaga ima preko znojenja tako neoviran dostop do zraka in otrokova koža je suha. Takšna oblačila so običajno tudi vodoodporna in nudijo tudi zaščito proti vetru, tako da je otrok še vedno dobro zaščiten. Ko kupujete kombinezon ali smučarske hlače se prepričajte, da ima pri gležnjih elastični trak, da jih boste lahko enostavno potegnili čez debele škornje. Bunda se mora otroku v rokavih dobro prilegati, da vanje ne pride sneg, saj se bo v tem primeru otrok hitro ohladil.

Ali pride v poštev 2-delen smučarski komplet s hlačami in bundo ali kombinezon, je odvisno od otrokove starosti in njegovih dejavnosti. Za manjše otroke je bolj priporočljiv kombinezon, za večje pa dvodelna obleka s hlačami in bundo.

Vir: Tipps

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here