Kako obleči dojenčka jeseni

0
4260
fantek_kae_zobe

V meteorološko jesen smo že zakorakali, kmalu pa bo tu še koledarska. Zaradi hladnih juter in dokaj toplih dni velikokrat ne vemo, kako obleči otroka. Pogosto se namreč izkaže, da je težko ugotoviti, ali je otroku pretoplo ali prehladno.

V jesenski sezoni lahko iz sončnega dne hitro nastane vetroven in deževen dan. Preberite več o tem, katere osnovne kose oblačil morate vedno imeti pri roki in kaj pustite doma, da dojenček ne bo preveč oblečen. Ne pozabite na najpomembnejše pravilo: otrok se mora počutiti dobro.

Skoraj najpomembnejši kos oblačila za dojenčke je bodi ali majčka, ki naj bo iz 100 % bombaža. To oblačilo je zelo praktično in ne manjka v nobeni dojenčkovi garderobi. Bodi poskrbi, da plenička obstane na mestu in dojenček nikoli nima golega hrbta. Drugi pomemben kos oblačila so žabice. Če vaš otrok že hodi, poskrbite za tople noge z nogavicami in čevlji. Če je hladno, dojenčka oblecite v toplo pleteno jopico ali plašček oziroma jakno. V jesenski garderobi ne smejo manjkati niti hlače. Ko greste na svež zrak, bo prav prišla odejica.fantek_kae_zobe

Zaščitite lasišče vašega dojenčka pred dežjem in vetrom. Prepričajte se, da je njegova glava pokrita s kapo, ki je vodoodporna in diha. Redno preverjajte, če se vaš otrok pod kapo ne znoji. Ena od najpomembnejših stvari je, da preverjate dojenčkove roke in noge. Za primer, da bi ga zeblo, imejte s sabo dodaten par nogavic in rokavice.

Ponoči, ko so temperature od pet do deset stopinj, oblecite dojenčka v pižamo ali pajaca.

Pri oblačilih za dojenčka je bolj kot ljubkost pomembna praktičnost. Ko gre za oblačenje otroka, mnogi starši delajo napako pri izbiri, saj so bolj kot na praktičnost, pozorni na lepoto oblačil, ne da bi zares razmišljali o tem, če je izbrano oblačilo dejansko praktično. V jesenskih mesecih in v katerem koli drugem letnem času pri izbiri oblačil upoštevajte, da mora biti oblačilo prave velikosti in enostavno za oblačenje. Vedno preverite dojenčkovo telesno temperaturo, saj je to pomembno za preprečevanje prehlada.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here